Sunday, July 06, 2008

Alla fäna!

Ja dom har jag ju egentligen inte skrivit om.

Vi har en liten samling här hemma.
En grupp höns ( ca 25 st). De är i lite olika åldrar samt lite blandade raser.

Bl a har vi kycklingar av Rhode Island Red. Ska bli spännande med dessa då jag har önskat mig
den rasen ett bra tag. Vi har Isbar, KopparMaran, Araquana, DvärgWyandotte, Svarthöna, Skånsk Blomme samt Lohmann.
Sen som kronan på verket har vi 4 st ällingar av Cayugaanka. Dessa har nu flyttat ut i eget hus med tillhörande pool. Cirkulationspump ska installeras så vattnet blir fräschare.
Vi har två hönshus med tre rum. Under gubbens semester i augusti ska tak fixas och det ska isoleras lite mer och vi ska göra lite andra reden.

Ska blir kul när Isbaren, Araquanan och KopparMaranerna börjar lägga ägg. De lägger nämligen turkosa, mintgröna och chokladbruna ägg!

Just nu får vi i snitt 7 -8 ägg per dag. Härligt! Lohmannen lägger just nu en del dubbelgulor och vilka gulor sen då! Kakor och pannkakor får en härligt gul färg. Gött!

Vi har två katter, en kastrerad fet rar hane och en hona, som vi är i stort sett säkra på har ett par stycken bebbar i magen. Hon är inte stor så jag tippar på max 3 stycken. Vi ska fixa litet bo åt henne här hemma så hon stannar hemma när hon ska till att föda.

Hunden heter Maja och är en blandras. 75 % Leonberger och 25 % Berner Sennen. En OTROLIGT söt och snäll hund!

Sen har vi två grisar som heter Fläsk och Kotlett. Två skitroliga små svin om man säger så. De käkar och leker och har blivit halvtama. Jag personligen försöker dock undvika för mkt kontakt då jag ska kunna äta upp dom i vinter.

Igår var det redigt varmt här mitt på dagen, då duschade gubben dom. Jisses sicken syn. Dom älskar verkligen att duscha med trädgårdsslangen. Ser kul ut när de försöker fånga duschstrålen med munnen! Måste säga att grisar är smart och roliga. Hade inte alls väntat mig det om jag ska vara ärlig.
Man får dock passa sig allteftersom de växer, är inga kelgrisar när de blir allt större.
Vassa tänder kan man säga.

Det var väl allt.

Igår lyckades gubben nästan klippa hela gräsmattan. Bra tajmat får man säga då det har regnat i natt. Det känns dock lite klibbigt ute och kvavt på ngt sätt.

Dagens tema är att börja slipa ett skåp och fixa hyllor till äldsta dottern. Hon har massor av pryttlar och pinaler som behöver ställas upp.

Önskar er en fortsatt trevlig helg!
Må väl!

4 comments:

Stina said...

Haha...Fläsk och Kotlett...låter som om det vora jag som satt namnen.
Vi hade en Tryggve vi. Tam och go som en unge.
Du ska inte tala om toppentjej, för det är minsann du med du din lilla toppentjej2!
Puss

Annika said...

HEJ!!! o tackför besöket hos mig... Har kollat runt lite o skrattat gott åt lite av varje... Druvor bla... Gillade också Fläsk o Kotlett... Ska tipsa polaren i gristankar om tänkbara namn...:). Ha det gôtt... Annika

Stina said...

Hej goa!
Hoppas att du haft en bra dag. Jag hittade mina muggar i alla fall.
Maja klagar på att mamma hennes är för högljudd i affären. Va? Vad menar hon med det?
Puss

Susanne said...

Stina: Ja Tryggve är inte ett dåligt namn på en gris! :-) Inte kan jag tänka mig att du var för högljudd i affären, nä bara helt lagom tror jag! :-)
Stor Kram

annika: ja druvorna är en kul detalj:-)
Ett tag funderade jag på att döpa dom till Ister och Band men Fläsk o Kotlett var liksom bättre.
Ha det så gott!