Tuesday, July 31, 2007

Piss till höger å vänster & en utmaning!


Ja, idag får husse ladda ner lite tankar om löp & annat elände.


Till att börja med vill Gubben påpeka att pisseri a multum är lite störigt, särskilt som det faller ogenerat där man står. Piss, piss, piss överallt.

Lilla Tyra som inte haft sådana tendenser alls har sista veckan varit en bakåtsprutande fontän & det har funnits urea högt & lågt lite varstanns.
Sist jag själv skådat sådant läckage hetten gumman **** (sekretess) & var stångdement, men vår lilla drygt 1-åriga vovve? Ska hon?

Annars har ju vår idiotgranne uppfört sig som det sedvanliga as hon är:

Hon har tydligen lovat sig som hundvakt under 1 vecka (när granntiken löper, vilket har inneburit en hel del koppel för Tyra), må så vara. Men hennes uppfattning om hur detta ska skötas innebär uppenbarligen att hunden ska låsas in i bilen (iofs med nedvevade rutor) under 5 timmar per dag, resterande tid är hunden inlåst inomhus. Några turer upp till brevlådan & tillbaks blir det, men det verkar ju inte riktigt räcka...

Nå, idioter finns överallt, inte minst på andra sidan häcken.

Från det ena till det andra:

UTMANING:

Överlämnas till frugan

Åh jag känner ju inte många hundägare eller Corsos.
Utmanar i alla fall Berta, Selma, Knutte och Reka. Det var de jag kände som inte hade blivit utmanade. Utmärkta exemplar alla 4:a! :-)

Utmaningen går ut på att 6 utvalda bloggare listar de 5 cane corso (inte egna) som hittills gjort mest intryck på personen ifråga. Det behöver inte vara standardenliga corsi, utan sådana som påverkat en mest.
REGLER: Bloggare som blir tagna ska namnge 5 olika cane corso (inte egna) och rangordna dessa inbördes i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren 6 nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Då ska vi se...hmmm jag träffade inga Corsos innan vi skaffade Tyra. Men Corsos som jag har träffat och är förtjust i är följande:

1. Adam. För ingen annan är som han! :-) Har träffat honom en gång, men jag gillar han mycket.

2. Mamma Ayla såklart. Praktmorsan numero 1!

3. Rigo. För hans grymma temperament och jättekropp ;-)

4. Iza. Mild och vacker på ytan men ett härligt rivjärn under den blonda ytan ;-)

5. Big Berta. Bara för att hon är störst och bäst! ;-)

Så då har man överlevt ytterligare en utmaning. Den som utmanar oss nästa gång kommer rullas i tjära och sedan doppas i Corn Flakes. Bara så ni vet ;-)

Slut i rutan.

Ps Ernst är obehaglig och ikväll är det "Morden i Midsommer" Ds

Gubbens PS
Motorsågsmassakerernst är ett ord som dyker upp i skallen då det låter "choklad" zoooooom in på den läskiga munnen "CHOKLAD", sedan "grädde" osv osv....

Föresten noterar ni säkert att Tyras svans rör sig o nordnordvästlig riktning!

Gubbens DS

7 comments:

Anonymous said...

Så damen i häcken har förklarat krig *asg*

Jättesnällt av er att utmana oss men vi orkar inte med den här typen av aktiviteter. Förslagsvis går ni ut och offrar ca 2,3 kilo sniglar vid de magiska stenarn så slipper vi i bästa fall mer blogghets då offrandet ändock tar sin tid om det skall göras bra. Puh, lång mening där. Gulligt skrivet av er i vart fall om vår lillskrutta älsklings Berta. Tack tack!

Vi vill gärna träffa er och inväntar sol och ickeblödande grå vild tik. Har lite frågor om ällingar m.m. och lovar att inte slakta någon kyckling för det vara bara på skoj.

Flåt ;-)

Susanne said...

Klas: Offra snigel är bättre än utmaning ;-) Det har tyvärr redan varit död i hönshuset. Någon jäv.. iller eller dy har gjort sig till nöjesslaktare och haft ihjäl alla våra Orpingtonkycklingar (endast 1 vecka gamla) Den har tagit sig in genom en mikroskopisk glipa :-(
Vi träffas också gärna. Här börjar det droppa mindre och arslet börjar krympa ihop.

Stina said...

Ja, här kan man sitta och och läsa och ha det roligt.

Kramis

Beas said...

Hmmm....en till med grannbestyr ser jag. Fy rackarns säger jag bara för lea grannar. Det kan påverka känslan för hela boendet. Somliga dagar vill jag bara flytta mitt i allt. :-(

Brunkullan said...

Hihi..så Tyra har löpt? Ja det har våra grannars hundar (grannar i stugan) också...tre stycken tikar som löper samtidigt. En hane som nu står ensamen i sin hundgård och LIIIIIIIIDER. Det ylas och gläfses dygnet runt!
Förra ägarna till vår stuga klagade mycket på hundarna.
Vi hör dem men störs inte.
Det är rätt roligt att höra "vargtjut" fullmånenätter:-)
Jag är rädd för varg.
Fördelen nu är att jag inte skulle fatta om det var varg, för jag tror att det är hundarna i granngården:-)

Hundarna är av rasen alaskan husky och är 6 st till antalet!!
Döfina. Dem skulle du träffa!!!

Susanne

Anonymous said...

Har varit inne och kollat lite på din och anders blogg den är väldigt intressant att läsa :D och ibland fick jag mig några goa skratt haaha;) MVH Jonas

Alla dessa ögonblink said...

Hihi nej ingen är som Adam ;)