Wednesday, July 25, 2007

Babianarsle och mycket tid i köket.

Om man studerar sin hund i dessa löptider bakifrån, ser bakdelen klockrent ut som ett babianarsel i tvärdrag. Nu misstänker jag att vilket arsel som helst i den vinkeln inte är attraktivt i och för sig. En löptik (nytt för mig då som är förstagångshundägare) är banne mig ingen rolig historia. Tyra är väääldigt påverkad av sitt löp. Nu efter snart 18 dagar börjar det dock lugna sig lite, men vilken förändring av personligheten.

Hon har anammat rollen som den lidande hunden från Säffle. Lätt hukande och pipande tar hon sig runt i huset och ser ut som om man nyligen pryglat henne med påkar lindade med taggtråd.
Ska bli underbart när löpet är över!!!

Sedan är det ju sommar (även om det är skitsvårt att tro det pga av det dåliga vädret) och då får vi gäster. Gäster är trevligt, men det blir en del placering av den halvfeta graviditetskvinnokroppen i köket. Tur att man gillar att laga mat, men fy f-n va tråkigt det är att plocka ur diskmaskinen!!!

Glad i hågen, då solen skiner åker man ner till byn för att handla. När man står där i kön läser man på löpsedlarna att nu är regnkaoset från England på väg till Västkusten! Va i helv...! Detta är ju helt otroligt! Ja menar, nu räcker det väl ändå eller?

Sedan var det igår dags för besök hos Barnmorskan. Är tydligen alldeles perfekt! Visste ju i och för sig det innan, men det är alltid lika skönt när det upprepas från någon utomstående ;-)
Det jobbigaste är den där jäkla vågen :-( I don´t like.

Ikväll ska det ätas Tacos á la Ucklum samt hemmagjord gräddglass i strut med hembakta maränger till. Ska dock ta liiite glass bara. Försöker hålla igen lite. Ser ändå ut som en förvirrad flodhäst.

Nu finns det inte mycket mer att skriva om, jo hönsbeståndet växer här hemma och det har tillkommit 2 små Ällingar (ank bebisar). Ny hönsgård är under uppbyggnad och snart hoppas vi kunna skörda frukterna av vårt jobb. Ja...det tar ju ca 1 år innan vi kan ta kycklingarna men ägg ska vi snart kunna plocka när det är färdigruvat.

Må så gott!
//Susanne härskarinnan över Dahl Östergård

13 comments:

Anonymous said...

Jaha kan bara för min inre syn hur det ser ut runt huset..Tyra hukandes och gnällandes utanför och du som bredbent manövrerar dig fram i köksregionen...det där med diskmaskinen verkar spännande att kunna få se hur du bär dig åt med...ligger du på sidan eller mer åt spagathållet...Tänk på att du har extra avlastningshylla för tillfället ...Och att du blivit utnämnd till Härskarinna...oj oj oj...(Undrar lite försynt vem som har det mest jobbigt...*fniss*)
Kramar från Malin

Anonymous said...

se....ska det vara efter inre syn

Susanne said...

malin: du är bäst! :-) skrattar alltid så åt dina härliga kommentarer. jag är självutnämnd :-) Spagat är inte så aktuellt just nu, är mer sidliggandes i såna fall :-)
Hoppas du har det bra!
//Kram

Anonymous said...

Flodhäst-stuket tror jag är en gåva från gudarna...!!! ALLVARLIGT! Dessa vackra djur som är graciösare än rådjur (har jag läst nån stans..) och tillför sina avkommor det bästa av sunt förnuft och tillit samt sin flock all kärlek som finns...!
Har faktiskt läst detta - är inte allmänt flummig...!!!!
Själv känner jag mig som en överjäst kanelbulle - och jag kan inte skylla på mormornerna...!

Stina said...

Härliga inlägg hela tiden. Puss

Selma crew said...

Känner igen det här med att ha ett babianarsle hemma ;)
Galet så det ser ut :)
Har de sista dagarna dessutom tillkommit hormonplitor på Selmas babianarsle,,, i körsbärsstorlek! Man förstår ju liksom att blåbärstjejerna inte kan vara som vanligt då!

Hem och Lycka said...

Haha, du har så rätt angående arslet ;-)

Anonymous said...

Fullt ös i djurparken förstår man..

Nu bidde jag lite nyfiken på vilken typ av anka som införskaffats? Frigående?

Susanne said...

ann-marie: Ja man ska inte förakta flodhästar :-)Dessutom har de ju ett sjuhelsikes humör ;-) Den här sommaren kan göra vem som helst jäst. Uschamej!
//Kram

Selma crew: Nej nej säg inte att det ska dyka upp plitor också! F-n det är ju vansinnigt fult som det är!
//Kram

mia: hör att du är välbekant med babianarslen ;-)
//Kram

Klas: Det är blandning mellan Pekinganka och Svensk löpand. Det är gubben som är experten här hemma :-)
//Må gott!

n o r d i n g å r d e n said...

Hallå där Härskarinnan! ; ) Du skriver verkligen roande om babianarslen och allt annat och ja, jag håller med dig, jag hatar också att plocka ur diskmaskinen, kan du fatta att det ska vara så j-la trist!? Va gulligt med ankbabys!! Tack för dina rara ord hos mej och ha nu en riktigt skön ny vecka!! Mari.

Karina said...

Vill bara säga att tårtan är verkligen smaskens:)Får väl bjuda någon gång..

Uhhh, för att plocka ur diskmaskinen...:(

Karina said...

Susanne du har blivit utmanad...hehe...läs Daffies blogg

kram

Anonymous said...

Jäklar! Daffie hann före. Men vi utmanar dig också :)

Kolla i bloggen