Saturday, June 23, 2007

Blåbären börjar mogna!


Idag är vi ägare till "valparna" i Blåbärskullen från Blue Aylas extra stolta!
Våra "små" har blivit "stora" och fyller ett år!
Hipp hipp hurra!

Grattis alla blåbär! Ingen nämnd och ingen glömd.

För att sammanfatta det hela: att äga en Cane Corso (läs Tyra) är att i stort sett invaderas av en hund med stort hjärta, humor, klipskhet (eh oftast), "en full i fan mentalitet", omhändertagande, storhetsvansinne ;-), ödmjukhet, kaxighet...ja detta är bara några av de egenskaper som en Cane Corso har. Har fått frågan flera gånger om Cane Corso verkligen är en första gångshund? Hmmm kan inte svara på det, men Tyra är en mkt speciell hund och jag tror att hon inte kunde passat oss bättre och vi henne. Kan man skriva så?

Nåväl...midsommarafton regnade bort men blev till sist trevlig. Knotten är ena jävla blodsugande as, mördarsniglar är många, men läggs i "dödsbassäng" efter att de plockats på olika ställen i trädgården där de smälter ner till en geggig massa som jag (Susanne) får tömma. Gubben som är en härdad läkare kaskadkräks friskt när han skall göra detta. Bromsjävlarna har kommit och likaså turister...vet i fan vilket som är värst här på Västkusten ;-)

Man märker även att det är sommar i Sverige då de olika tv programmen som påvisar detta markant har eller skall börja sändas. Trädgårdsprogram som får svenska folket att ruinera sig på växter som ändå snigelasen äter upp, hantverkarna gnuggar händerna av förtjusning när allas vår Ernst (som jag tidigare nämnt har en gulaktig ton...) bygger och murar och fixar så svenska folket slår hål i väggar, borrar sönder vattenrör, glatt kör in skruvmejslar i elledningar.
Summan av detta är alltså att de handgnuggande hantverkarna (som för övrigt har en jävla fin timpenning) är mer än nöjda.

"Morden i Midsomer" (min favvoserie) gör att man sitter inne vackra sommarkvällar.
Det svenska folket är fast i tvträsket även på sommaren, men vi slipper ju knotten inne i vardagsrummen.

Idag sken solen och det låg ett dimma av bakrus över Sverige. Aldrig har nog så många Treo/Alvedon o dy intagits med pissljummen öl och vodka för att bota darrandet och de sura uppstötningarna.

Men till sist vänner...njut som tusan. Det är ju sommar i Sverige! :-)

Må väl och gör världen en tjänst och döda en mördarsnigel.


Ps Bilden föreställer Tyra som liten snutta
(eh hoppas jag ;-) ) Ds

5 comments:

Anonymous said...

Halleluja sister!! Visst är Tyra med syskon helt underbara!!!!!!!!!! Grattar alla på den stora 1-årsdagen och känner speciellt att Tyra kommit helt rätt - för ingen hade kunnat älska henne mer än ni (och jag såklart)! Tyra är och förblir - så himla underbar! Tillsammans med sin fantastiska flock!

Stina said...

Nämen lilla hallegosingen. Vilken goding...som du!
Puss

Susanne said...

Ann-Marie: Du är en sån toppensnäcka du! En riktig pärla!
Kramar i massor.

hemma på landet: Söta rara Stina.
Visst e valpar underbara! Man bara smälter. 35 kg senare är det liksom liiiite mer hund ;-)
Stor kram

Anonymous said...

Härligt midsommarkåseri :-)

När det gäller hantverkarna så är jag övertygad om att det är en fråga om ekonomisk tillväxt. Ernst är givetvis med på ett hörn för att hjälpa alla på traven..

Corsos har ju många sidor och många är bra om man tycker om egenskaperna. Rent generellt skulle jag aldrig rekommendera en Corso som första hund till helt oerfarna hundägare för det finns mycket att jobba med. Givetvis finns det lysande undantag och det viktigaste är nog att man är beredd att engagera sig i vovven för det är ju inga porslinshundar precis.

Tycker det har varit ett fantastikt intressant år med våra blåbär och det har varit enormt kul att följa syskonens, hussar och mattars utveckling *asg*

Nåväl. lite småtokiga är vi väl allihopa och stora hjärtan råder det ingen brist på i detta gänget :-)

Grattis på 1-årsdagen Tyra hjälten!

p.s. Tog över 100 slemmiga sniglar ikväll som jag ödmjukt förpassade till kvävande vila. Nytt rekord hos oss men det är känns som bra träning att plocka dem (knbäböj) och inte helt olikt svampplockning faktiskt... /K.

Susanne said...

Bertas husse: Håller med helt och hållet med CC som förstahund och ja gänget som har blåbären är härliga människor. Tror att peppargänget kan bli nätan lika härliga ;-)
Är mkt imponerad av era knäböj, ja menar kommer man hitta lika många gula kantareller om ett tag nu som man hittar sniglar i trädgården...ja då blir jag mer än nöjd! :-)
Må väl!!!