Wednesday, November 16, 2011

Dags igenKände att det var dags att skriva lite.
Har haft en tuff period. En lång tuff period t o m. Resultatet av den tuffa perioden var att en bit av mig gick sönder, en ganska stor bit. En dag sa det liksom krasch, bom och bang. Där stod jag, trasig och fungerade inte. Försökte fumla ihop bitarna och laga mig själv.

Jag som alltid kunnat ordna allt, fixa allt, alltid sagt jajamän det ordnar jag. Jag kunden inte ens fixa mig själv. Kunde inte fixa det enklaste som att gå in i en affär och handla med massa folk runt mig. En månad senare sitter jag här och är lite mer ihoplimmad. Försöker med hjälp av kurator hitta de trasiga bitarna och sätta dem på plats igen. Den här gången så ska de förhoppningsvis limmas fast varsamt och rätt.

Det finns inga garantier för att jag inte ska gå sönder igen, men nu har jag börjat hitta och förstå vad det är som har tagit sönder mig.

Är fullständigt proppad med skuldkänslor, avsky för mig själv, en hopplös känsla av total otillräcklighet och detta mixat med en stor portion trötthet, en otroligt stor trötthet.

Har så länge kämpat med att ordna det för alla här hemma. Utan att gå in på detaljer om vad jag har kämpat med så har jag gjort allt jag kunnat för att alla ska må bra här nere och att flytten skulle fungera för alla. Har inte fungerat så bra för mig och för vår äldste.

Tänk alla tankar man har om vad som kan gå fel, hela tiden och hur lite positiv jag har varit. Det är lättare med katastroftänk, svarade jag min kurator när hon frågade varför jag alltid tror det värsta. Man blir försäkrad då, fortsatte jag, försäkrad mot att bli besviken.

Vet ni, jag har sakta börjat inse att jag faktiskt är bra. En toppenbra mamma, fru, dotter, syster och vän. Jag vill inte tappa bort mig igen och nu försöker jag hitta saker runt mig som hjälper mig att hålla fast i mig. Familjen är så viktig, men jag har insett att mår jag själv inte bra, ja då kan jag inte finnas där för dem som jag vill.

Idag är det en underbar dag här nere i skåneland och den dagen får baske mig symbolisera, hur löjligt den än låter, mitt nya tänk, soligt och luftigt och härligt!

Må väl därute.
Kram!


Ps Undrar när snön kommer ;-) Ds

1 comment:

Synnøve. said...

En tröst är väl att när man är på botten finns det bara en väg att gå.. UPP!
Du kommer snart tillbaka. Men låt det ta lite tid. Det är viktigt det.
Försök inse att även du ha behov och måste få göra det du vill och kan.
I ditt tempo just nu.

Sänder varma goa kramar.
Synnöve.