Monday, February 05, 2007

Kalkonbenet är hemma!




Yes hon är hemma! Visserligen lite tunnare och lite halt och med ett numera kalkonaktigt högerbakben men hajkäften är hemma!
Räkningen slutade för vår del på 4 299:- ....hmmm Agrias rörliga 20 %:iga självrisk kan knäcka vem som helst. Fast nudlar och ljummet vatten är gott...

Nu sitter vi här med 2 A4:a sidor med anvisningar gällande vad Tyra får göra och inte göra de närmaste 3 veckorna...den är f-n inte mycket men det fixar vi :-) Om tre veckor ska hon tillbaks till ortopeden som gjorde operationen och därifrån går vi vidare med vår rehab. Hon får gå i koppel de närmsta veckorna endast för att uträtta sina behover som man säger...ujuj. Ska försöka låna ihop lite aktivitetsgrejer för att hålla hennes hjärna motionerad. Ni som vet
tips och trixs som inte innefattar för mycker rörelse, snälla dela med er av er kunskap!

När vi kom för att hämta henne blev vi visade in i ett rum där vi talade med en veterinär om vad som gäller den närmsta tiden. Sedan kom Tyra, hon såg inte mig, Jonas och Alma utan kom in lite bekymrat hukande och sen såg hon oss. Jäklar vad hon ylade! Hunden tjöt av glädje och jag och Jonas började nästan lipa av ren glädje.

Hon åt som en hel Cane Corso ;-) när hon kom hem. Husse ska göda henne säger han. Han gillar inte alls hennes nya tunna look ;-)

Stygnen tar vi själva på söndag.

Om ni visste vad jag är nervös för hur det ska gå. Är livrädd att hon ska halka, hoppa eller ramla fel så att hela skiten går upp. Funderar att offra något ikväll för att blidka gudarna... grannen har några fula katter som nog skulle funka ;-)

Tills vi hörs, fett och socker är inte alls dåligt för figuren det är en av världens största myter ... ;-)

Må bäst

12 comments:

ullisbullis said...

Å så underbart att kalkonen *asg* är hemma :) men huvvaligen en sån otrevlig räkning :/
Puss på Tyrannen från mormor.

ullisbullis said...

1 styck hundpussel (eller vad man nu skall kalla det ...) utlånas om så önskas :)

Anonymous said...

Älskade lilla Tyra-pyra!! Tiden går så fort, och ni är så duktiga!!!
Pussa mycket på kalkonbenet från mig!
ps. har inte rökt på 33 timmar!!!!!!

Anonymous said...

tja på er!! Gött att den lilla blå är hemma igen. Jag har ett styck aktivitetsgrejs hemma, kom å hämta. Janne är hemma i morgon på dagen och jag senare på kvällen.
Det kommer gå bra detta :)

Susanne said...

Tackar gammelmatte, Ann-Marie(duktig du är som inte röker) och Anna. Goa ni är alla tre! Jag lånar gärna aktivitetsprylar. Dyker upp vet ni! :-)

K&A said...

Well, om ni offrar grannens katter kan gott Tyra få grädden istället.

Talade just med Berta matten och vi tittar gärna förbi en kort sväng på Söndag om det går bra? Vi tänkte att Tyra kunde få låna den här klossgrejen av Berta och försöka slå hennes rekord på 35 sekunder :-)

Vi har nog någon annan pryl också som kan vara kul för en kalkonhund som inte får vara sig själv fullt ut på ett tag..

Kom just på ett tips till. Låt henne titta på TV och lyssna på musik samt knapra på läckra märgben och annat gott. Tyra blir säkert odräglig med tiden men det kan hon väl få bli bara hon blir pigg och rask igen så att hon kan skutta runt och jaga bort inkräktare samt busa med andra hundar igen. Ett hett TV tips är en riktig rysare "Veterinärerna" eller "djurpoliserna" på TV4 plus eller vad det nu är...

/Klas

p.s. Har ni några favoritnudlar?

ullisbullis said...

Bara jag igen ..
Tyra kan få låna Perers X-box *hehehe* :)

Berta: är det samma aktiveringsmojjäng som mamma Ayla har? Den med fyrkanter?

K&A said...

Gammelmatte: Jo det är nog samma grunka med 8 klossar och hemliga lönnfack för godis. Är det detta du kallar "hundpussel"? Vi har annat i reserv åt Tyrannen om så är fallet. Tänkte faktiskt göra en blogg med subjektiva betyg på aktiveringsprylar men har inte hunnit med.

Susanne: Kom på ett tips till. Vi har ett snöre/tamp med tennisbollar där tennisbollarna numera är uppätna av Berta. Brukar göra lite olika knutar/knopar åt Berta med detta repet och det tycker hon är kul att trixa loss. Råbandsknop är roligast hitintills..

Brukar också ibland lägga godisar i sockar som jag knyter ihop lite lagom slugt och det brukar generera flera minuters pyssel åt vårt blåbär.

I händelse av att vi kan titta förbi på en blixtvisit så lämnar vi syrran hemma då det är risk att det blir för livligt om vi tar med henne. Bara så att du vet..

/Klas

ullisbullis said...

Hejsan igen, bara tjötiga jag
Blue Ayla har numera ett eget forum :)
Så skutta dit och registrera er :)
http://blueayla.egetforum.se

Anonymous said...

Dyra räkningar och fesljummna nudlar med socker o fett låter som en go uppoffring för att få hem den lille.

Otroligt skönt att de har gått bra, det glädjer oss.
Har ett fantastiskt bra tips som fungerar på Selma och det är att ligga i sängen på huvudkudden (gärna på armen) och sova. skulle inte de hjälpa finns det alltid ben som kan ätas i sängen (som för övrigt måste tas bort ben o stomme på för att komma närmare marken) då det av nån anleding är extra gott att slemma ned familjemedlemmars kuddar.
Må väll o krama Tyra

Susanne said...

Ni underbara människor! Lovu U!
Bertaklanen: Ja kom för tusan och hälsa på. Vi bjuder gärna på lite mat...man kan ju stuva nudlar och sånt. Biffsmak är nog favoriten ;-)
Tack för bra tips. Ta med syrran. Vi kan ju hålla dom isär för Tyra får ju absolut inte springa. Vi kan ha Tyra innen så kan Berta (som har namnsdag på torsdag tror jag) få testspringa syrrans fält :)

Johan: Tyra är portad fr sängen av husse ;-) men han har ju jour ibland..hehe

gammelmatte: Jonas har ju x-box och ungarna har massa gosedjur som hon gärna gnager på :)

Just nu är hon ganska lugn men det kommer nog ändras.

Hon är bara så jädra tunn :( Mer Mat!
Kram på er!

Anonymous said...

Va skönt att allt har gått bra och att hon är hemma igen :)