Thursday, February 18, 2010

Packar inför loppis


Nu packar och rensar jag för fullt här hemma. Vi står i dagarna redo att köpa ett hus i Helsingborg som jag skrev i förra inlägget. Ett 50-talshus. Det är mysigt och charmigt, men inte riktigt samma ålder som det vi har nu. Dvs 1880.
Det innebär att det där med shabby chic inte blir riktigt lika snyggt i den utsträckning vi har haft det hemma. Min käre man önskar sig hett en 50-talsinspirerat vardagsrum.
50-talet? Jag kan inget om den inredningen. Det enda jag tänker spontant är trist och avskalat.
Min käre make påstår motsatsen.
En sak är säker, när jag hyr bord på loppisen i mars kommer det verkligen kunna fyndas mycket fint. Känns trist, men att släpa med sig det ner till Helsingborg för att bara ha det nerpackat känns faktist ännu tristare.
Jag tar emot alla tips och hur man kan inreda på 50-talsvis och få det mysigt.

Må väl!

Ps Fast det köket är läckert tycker jag och det är tydligen 50-tal Ds

Wednesday, February 17, 2010

vitt så vitt jag se


Nu ångrar man alla dessa klagomål som har förekommit i huset vad det gäller leran under vintermånaderna. Jag skulle kunna ge en hel del för lite lera just nu.
Gick och hämtade de små barnen tillsammans med min 12 åring. Vi drog dem hem i pulka när vi fick en idé som just när vi fick den verkade bra.
När vi var mitt på fältet där snön var ca 80 cm insåg både jag och Anna att om vi överlevde det här så skulle vi båda två bli bättre och snällare människor. Hem kom vi, men jag upplever inte att jag har blivit en bättre människa. Bara mer bitter, på snön.

Jag upplever mig själv som splittrad när det gäller snön. Det är ljusare och friskt och vackert, men samtidigt halt, man får skotta och jag vill ha vår!

Hur som helst så verkar det som om vi har hittat huset i Helsingborg nu. Vi är ju på väg att flytta till sommaren. Känns både bu och bä. Vi håller på och fixar här hemma och det kommer bli tufft att flytta ifrån vårt underbara hus.

Må väl!