Sunday, November 22, 2009

Helkasst väder och skitiga kläder


Fasen vad less jag är på den här baskade lervällingen. Gräset lossnar liksom och det innebär att man halkar omkring här hemma som en spattig gnu. Har gjort flertalet vurpor den här veckan på till och från hönshus. Igår var vi (familjen) ute på en promenad (uppskattes i olika grader av deltagarna) och då passade de två minsta på att störtdyka runt grannen nybygge av ladugård. En härlig konsistens på den lervällingen kan jag tala om.

Hunden drar in skit, katterna drar in skit, ungarna drar in skit, gubben drar in skit och jag min sate torkar och torkar och torkar skit.

Insåg häromdagen att jag snart är färdig med skolan! Jösses! Var tog den tiden vägen?
Känns gött att äntligen få börja jobba på riktigt. Har lite olika saker på gång så vi får se vars röven hamnar någonstans.

Nu börjar lugnet sänka sig hemma hos familjen Någorlunda. Idag har pappa nattning av de minsta så då kan mamma surfa och blogga lite. :-)

Hoppas nu innerligt på bättre väder nästa vecka, även om inte våra kära vädergudar verkar lyssna på det örat om man säger så, men likväl tillönskar jag den som läser en god vecka. :-)

Må väl!

Ps Var på julmarknad på "Kärrstegens Gård" idag. Absoluta toppstället! Underbart! Bilden är från just Kärrstegen, lite av allt det vackra de har. Löve it! Ds

Wednesday, November 11, 2009

November är väl en härlig månad!


Visst är den? Ja menar ärligt om den inte fanns hur tomt skulle det inte vara. Tänk alla ljus som vi får lov att tända, all tröstchoklad som vi får lov att äta för det är ju så mörkt och det är ju långt till badsäsongen. Dessutom ser man inte lika blålila ut på kroppen i stearinljus, för solbrännan som inte blev av i år heller är ju nu ett minne blott.

Dagarna rinner på här hemma. Har precis avslutat min praktik. Gjorde fyra veckor på IVA på Östra Sjukhuset. En underbar praktik har jag haft. Underbara handledare och jag har lärt mig så mycket. Nu känner jag än mer att jag är en sjukhusmänniska, inte äldreboende. Var tveksam ett tag till vad jag skulle rikta in mig på, men inte nu längre.

Trädgården är nattad nu inför vintern. Brukar gå en sväng i trädgården så här i november (lät väl lite djupsinnigt tycker jag allt :-) ) och kika lite. Det är inte så illa med gråa november ändå, för utan gråa november skulle inte våren bli så ljuvlig.

Må väl!

Ps Titta vad jag fyndat på Tradera :-) Ds