Tuesday, February 24, 2009

Prästens lilla kråka...


....skulle ut och åka och än slank han ner i diket (modifierad version)! Detta skriver jag med anledningen till att jag inte uppskattar det sätt som snön töar på. FÖR att sedan igen frys och bilda en form av isbana överallt.
Idag låg jag som ett streck i luften när jag skulle mata hönsen. 5 ägg for upp i luften och bildade en vacker formation i luften för att sedan landa runt mig. Ett av äggen hade osmakligheten att landa rakt i örat på mig. Ägg i örat är inte direkt någon hit kan jag säga!

Hur som helst, igår hade vi 2 hantverkare här på besök. Det gäller vårt badrum, som vi kallar för kloaken till vardags. Vi har insett att tanken på att skita ute i minusgrader, samt duscha under bar himmel så här års, inte lockar någon av oss nämnvärt. Det blir till att vänta till i början på maj.
Min man som är en vänlig själv, periodvis, lovade mig då jag blev förtvivlad av detta besked, att göra färdigt ett av barnrummen, samt att vi skall börja ordna nere i matsalen och vardagsrummet. Tack för det min käre man! Ska nu kika på tapeter så det bara visslar om det. Idag ska jag köpa en trisslott, för jag vill vinna lite pengar förstår ni.

I övrigt är det näsan i skolböckerna hela dagen. Väntar spänt på kläckning av vaktlar här, men jag hyser inte så stort hopp, så här års brukar det inte vara så hög befruktning, men hoppet är det sista som överger människan brukar man säga, det och skatteverket.

Nu tillönskar jag er alla en synnerligen god dag och hoppas ni äter semlor idag. För idag får man äta så många man vill. Härligt tycker jag!

Friday, February 06, 2009

Dryg som bare den....

...är jag idag! Har plöjt igenom 5 skrivningar och 4 arbeten nu sedan förra terminen. Nu ska jag vara lite osmaklig och skryta. Av dessa sammanlagt då 9 uppgifter har jag 2 VG och 7 MVG! Ja menar ibland måste man bara skryta. Fick besked nu om det sista provet och det var MVG. 
Är så otroligt nöjd med tanke på de förutsättningar jag har haft. Förre terminen var jag i skolan 1 - 2 dagar per vecka. Läste mest hemma. Ni som läser eller har läst eller ja ni som har barn vet hur mycket lugn och ro man får hemma. Nä nu ska jag inte skryta mer.

Gick upp kl 6 imorse med gubben. Fråga mig inte varför. Satte mig med kaffe och smörgås och senste numret av Gård & Torp. Det är tidningen nummer 1 för mig. Underbar!
Fanns ett reportage om tapeter där. Underbart! Vackra bilder på tapeter och fakta. Kan verkligen rekommendera den tidningen.Satt och läste och surfade sen lite på tapeter. Hittade en tapet som vi hade i hallen när jag var liten. Helt otroligt! Fick en sån där häftig nostalgitripp.

Nä nu ska jag nog packa in ungarna i bilen och sladda iväg och fixa lite smått och gott.

Ha det fint och må väl!