Thursday, January 29, 2009

Nu är det konstaterat!



Jag klarar inte av enbart vitt. Så är det! Jag vill ha färg också.
Läste en underbar artikel i GP (http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=532&a=398453) idag och så har jag efter tips från goa Jennie börjat följa "Fyrabarnsmammans"(http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/) blogg. Härligt hem som visas i GP och "Fyrabarnsmammans" hem är lika härligt! Kika in och njut.

Vitt som grund fungerar för mig, men inte bara. Nu känns det lättare när jag har erkänt det så offentligt. Är nu lite sugen på att ha mer färg i köket än vad jag har tänkt sedan tidigare. Risken är ju att när man kommer ner yrvaken och dan på morgonen få migrän om man överdriver för mycket, men man kan ju vara sådär lite svenskt lagom och köra med en färg som inte dödar näthinnan om man säger så.

Hur som helst. Vi planerar för fullt här hemma när det gäller badrummet. Som det ser ut nu så får det vänta lite till. Vi inväntar lite varmare väder så att det blir lättare med de där toalettbestyren utomhus.

Häromdagen när jag var och handlade så pratade Alma med mig och jag hörde inte vad hon sa så jag böjde mig ner, ni vet sådär pedagogiskt ni vet. "Vad sa du lille gumman", sa jag med min vänaste mammaröst. Alma tittade på mig och såg rätt förnärmad ut när hon sa: "Men mamma du pratar ju som ett barn. Sluta med det är du snäll". Eh snopen jag blev då.

Nu skall jag läsa om celler och hur det fungerar m.m. Har under förmiddagen imorgon den stora förmånen att få vara själv några timmar och plugga. Kommer antagligen sitta helt lamslagen och dregla i ett hörn när jag inte blir störd hela tiden.

Hur som helst må väl!


Thursday, January 22, 2009

Skita ute och äta inne....


...är vad vi kommer göra snart. Badrummet står inför en renovering som inte kan vänta till varmare tider. Ska bli en intressant erfarenhet att lösa alla de problem som detta medför.
Dusch? 6 personer som behöver duscha varje dag. Undrar om man rent tekniskt kan pressa ner
kroppen i diskhon? Tvätt? Eh jag kör i snitt 2 maskiner tvätt per dag. Finns en bäck nere vid parkeringen....och så själva uttömningsproblematiken. Blir att ta till potta och skicka ut de manliga som kan stå och kissa i trädgården. Letar just efter torrdass att hyra.
Det är ganska nyttigt att lösa sådana här saker. För i tiden var det ju underligt när sommargästerna kom ut på landet och började skita inne och äta ut

Har precis gjort färdigt en av de gigantiska slutproven i en kursen. Gubben sa igår när han läste min uppgift att han blev "Mycket imponerad"! Min man är, för er som känner honom, väldigt noggrann och kritisk fast go ändå liksom, så de orden värmde bra.

Annars har jag börjat organisera här hemma. Packar undan bebiskläder och kläder som är för små. Slänger och skänker bort andra kläder. Nästan lite obehaglig känsla när man sitter där, redig och storlekssorterar, hoppas det går över till helgen.

Nu ska jag och småskitarna ut och mata hönor och ankor och städa lite däruppe.

Ska ta en kik på lite badrumsinredning när de sover middag. Det finns så mycket snyggt men det ska passa plånboken också.

Må väl alla där ute!

Thursday, January 15, 2009



Nytt år och med det nya tider! Eller hur är det med det egentligen? Har spontanforskat lite när det gäller nyårslöften. De flesta som jag känner/umgås med har någon form av omedvetet nyårslöfte. Något i stil med "nä i år ska jag allt försöka dra ner lite på cigaretterna, inte slut men du vet" eller "ja man kanske skulle försöka gå ner de där kilona runt magen" eller "i år ska jag nog försöka sluta gnälla och vara mest trevlig" Det intressanta är hur man redan på nyårsdagens eftermiddag har lyckats bryta sina "löften"

Så varför inte köra med några teman under årets lopp. Blir mer flytande och lite vänligare. Just nu kör vi med tjock i halsen och ont i huvudet temat här hemma. Det temat gör att vi blir lite mindre aktiva men vi har inget dåligt samvete att vi bryter några nyårslöften som att röka mindre och gnälla mindre. Genialt helt enkelt!

När vi frisknat till har vi tema barnrum. Sedan har vi tema badrum. Hur vi lägger upp vårens tema sedan får vi se. Parallellt med dessa teman har vi alltid ett stående tema - njut och umgås med trevliga vänner - som vi egentligen gillar mest.

Det är inskolning just nu för de två minsta och inskolning för den ömma moderna som nu är i skolan fyra dagar i veckan. Kramp i röven och i huvudet är två effekter av den inskolningen för moderns del.

Svärmor är som alltid en klippa och har hjälpt oss ett par dagar.

Igår var jag och min goda vän Jennie på spånjakt. Vi hade ryktesvägen hört att det såldes spån på Tre Hästar i Kungälv. Vi for dit med 2 bilar fulla av snoriga ungar. Väl framme, ståendes i kön så köper mannen före oss de sista balarna! Gaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh!!!! var vad vi kände då. Trots att vi intensivt stirrade på honom och hoppades att han skulle vända sig om och fråga om vi inte ville ha dom istället så skedde inte det. Surt som tusan var det i alla fall. Det är spånbrist i riket mina vänner för er som är lyckligt ovetande om det. Torv är inte lika kul tycker jag och Jennie. Hönorna lägger fortfarande bra med ägg. Duvhöken och räven har dock hjälpts åt att minska vårt hönsbestånd så nu har de utegångsförbud i vinter.

Nu har jag inget mer att berätta som man brukar säga när man inte har något mer att berätta ;-)

Må väl och tänk på det där med tema!

//Susanne