Sunday, November 16, 2008

Men sicken lång frånvaro det blev!


Fy på mig! Skäms lite, men jag har haft MYCKET ett tag. Både skola och annat. Ni vet när man känner att på kvällen när man ska sova så nästan skenar hjärnan för den ska vidare och vidare....

Men nu kommer ett inlägg och så ska jag kika runt lite.
Här hemma rullar det på. Alma (2 ½ åringen) har börjat hos dagmamma. Går jättebra! Dagmamman är underbar och bor bara en liten bit bort från oss. Det är 4 barn sammanlagt. Det är verkligen en lyx med dagmamma tycker jag. De två stora gick också hos dagmamma när de var små och jag föredrar det framför dagis, men vi är ju alla olika. :-)

Idag och igår är det julmarknad på Grinden i Spekeröd, är bara en färd på ca 8 min med bil härifrån men igår glömde jag av det och idag jobbar gubben till 15.00. *suck* Jag verkligen älskar den julmarknaden. Så underbar. Annars tycker jag alla dessa julmarknader kan ge mig lite kramp i magen. Det blir så mycket av allt. Till slut smakar glöggen och pepparkakorna inte lika gott längre. På något sätt känns det som om julen sugs ut för mycket, man firar mer jul innan jul än efter jul på något sätt. Fast jag måste erkänna, jag älskar julen. Fast det jag älskar mest är myset, baket och pyntandet. Ja och såklart julklappar. Jag är en vuxen som älskar att få julklappar, tyvärr får jag inte så många och barnsligt nog sörjer jag det lite.

Häromdagen var jag nere i "byn" i vår galleria. Var iväg med de två minsta. Vi tog en fika och på väg hem hade dom rea i min favoritbutik. Gick in och hittade en helt ljuvlig kjol som jag ville prova. Lilleman sov i vagnen så jag tog med Alma in i provhytten. Kjolen satt perfekt och jag blev så sugen på att köpa den. Sen drabbades jag av spendersamvete och hängde tillbaka den. Hur som helst, jag och lillan var inne i affären när en STOR kvinna kom in i affären för att hämta kjolen som de hade lagt ut. Jag plockade lite bland vantar och halsdukar när jag plötsligt inte ser Alma. Hjärtat börjar dunka och jag kikar runt i affären. Ropar men får inget svar. Hör ett avlägset mamma och försöker lokalisera varifrån det kommer. Ser då den STORA damen i ett provrum och till höger om hennes min dotters röda stövlar. Den lilla ongen har smitit med den STORA damen in i provhytten och när damen ifråga skall prova sin kjol och böjer sig fast får Alma liksom inte så mycket uttrymme utan blir lite klämd mellan damens STORA rumpa och provspeglen. Ungen lyckas klämma sig loss och kryper ut i affären. Både jag och expediteten har vi det här laget mycket stora ögon. Alma stryker undan sin obefintliga lugg och säger:" Åh my good mamma, hon klämde mig så jag blev alldeles svettig". Jag och expediten skrattade så vi höll på att kissa på oss. När damen kom ut hade hon överhuvudtaget inte ens märkt att hon klämde upp Almisen mot spegeln. Det blev ingen kjol men det blev ett gott skratt.

Sköt nu om er så ses vi nog snart här igen.
Nu ska jag läsa vad som händer hos er.

Må väl alla!