Friday, June 29, 2007

Vad säger man om det här?

Talangtävling i USA, tjejen heter Bianca Ryan och är 11 år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


http://www.youtube.com/watch?v=ozDh4NQveJs

Thursday, June 28, 2007

Kärringen har hakat upp sig.


Idag har jag lekt lite med Tina som är en Border Collie. Tina är mindre än vad jag är, men håller bra ordning på mig säger matte. Tsss....jag bara låter henne bestämma för jag känner för det. Men matte är lite för dum för att fatta det.

På tal om matte jag...hon ha hakat upp sig som tusan. Hon kan bara säga "Nej Tyra!"
Hela, hela tiden.
Hon säger nej när jag springer genom någon av rabatterna, hon säger nej när jag försöker sno mat från den minsta människan, hon säger nej när jag hämtar fina stora grenar som jag gnager sönder i en miljon bitar och sprider över hela gräsmattan. Ja hon säger nej till allt...
Jag fattar inte. Ja menar, jag kan ju massor med saker och är grym på att hitta på massa bra grejer liksom.

På tal om grejer...kycklingarna är skitsmå! Helt menlösa. Dom låter mysko och verkar ha väldigt svårt att gå utan att ramla omkull tycker jag. Jag försöker smita med in till dom bor så ofta jag kan och skrämma dom...hehe...skitkul, men vad tror ni matte säger...nej så klart.
Skulle aldrig göra något elakt och så men det är kul att driva lite med matte.

Tina blev dökär i kycklingarna och hönorna och tuppfan med tror jag. Hon satt det och blev alldeles tårögd. Jag frågade vad det var med henne och då så hon "dom är så söta att jag döööör"
Bordercollies...ena blödiga hundar. Jag personligen gillar dom bäst marinerade...(pssst det här skriver jag mest för att verka tuff, skulle aldrig kunna äta dom söta)

Nu är det inte så mycket mer att rapportera. Husse och matte är slöa tycker jag. Dom säger något om att dom får sova för lite och matte är skitjobbig på nätterna, springer på det där spolande huset och pustar och stånkar. Ja menar bara för hon får tjockare och tjockare mage för att hon äter för mycket ska ju inte min nattsömn blir förstörd.

Har beställt sol om ett par dagar för jag gillar inte regn.

Idag har jag - enligt mig själv i alla fall - varit väldigt snäll tycker jag när jag har skrivit.

Hej då!

Ps bilden föreställer mig när jag väntar på att få lov att äta...detta är ännu ett sadistiskt drag som matte har. Observera snålvattnet som strömmar ur käften på mig. Ring gärna Djurskyddsföreningen och rapportera om dessa övergrepp Ds

Tuesday, June 26, 2007

Höns & kycklingar



Hönsamor sitter och gömmer sina småttingar innan GUBBEN brutalt (nåja) flyttar undan henne och avslöjar 11 (en sprang och gömde sig) små kycklingar. Rymlingen fångades och tvångsfotograferades.

En sak som en nybliven hönsagubbe noterar är att kycklingar inte är jordens mest balanserade kritter. Dels hittar man dom här och där liggandes på rygg och sprattlandes med benen (detta ibland efter en vild flykt, fast ungefär lika ofta av ren oskicklighet). Hyfsat hjälplösa i det läget, överlevnadsvärdet i naturen måste ligga lågt...
Hönsmor är, som alla föräldrar, beskyddande. Problemet för henne är att det är föga respektingivande med en 1½-kilos höna som kluckar åt en. Återigen kan överlevnadsvärdet ifrågasättas.

Jag inbillar mig att dronten var en hönsfågel. Den dog som bekant ut efter att sjöfarare med lätthet slog alla i huvudet med träpinnar. Detta skulle utan problem kunna hända med höns också, om folk hade lust att fara runt och slå på fåglar (och det inte fanns ägare till fåglarna, särskilt då elaka bönder med hagelbössor under madrassen), eftersom dom uppenbarligen är mer eller mindre handikappade.

Flyr dom aldrig undrar ni då??? Svaret är, Jo det gör dom.
Det är bara det att dom gör läten hela vägen och sedan är dom upprört högljudda i 5-10 minuter efter den max 7 meter långa flykten. Uppenbarligen ytterligare en brist i försvarsstrategin.

Sammanfattningsvis är höns dumma. Men söta.

Monday, June 25, 2007

En honhundsbekännelser

Det finns dagar då mysterium får sin lösning. Idag var en sådan dag.
Tyra är en ung dam som fint håller sig inom tomten (ca 3000 m2).
Ibland har det dock hänt att hon varit försvunnen. Detta hände idag på
morgonen. Jag var ute och hängde tvätt när plötsligt hunden är helt väck.

Hör dock att det låter under vår stora altan. Hmmmm det finns en öppning på
ena sidan som gubben lämnat öppen för att kunna ta sig under om så skulle
behövas. Smyger försiktigt fram till kanten. Det är mörkt, men därinne sitter
Hajkäften med ölburkar (förklaring på dessa ölburkar kommer längre fram i
bloggen av gubben), pinnar (i olika storlekar och former), lite gamla grisöron
samt lite annat smått och gott som en canecorso inte kan vara utan.

Tyra såg verkligen ut som att hennes livs största hemlighet hade avslöjats.
Det här var kanske hennes fristad. Det enda stället där hon kunde dra sig
tillbaka för reflektion och eftertanke. Så kommer jag och kommer på henne...hmmm.
Stackars hundsate.

Tyra vill säga några ord också: (Ta dem gärna med en stor spade med salt)

Jaha där sitter man i mörkret som en mullvad, omringad av de käraste ägodelar.Man tuggar liteförstrött på en gammal ölburk och så på ett utsökt grisöra som har nått en ruttenhet som är perfekt, när det blir geggigt liksom. Då sticker matte in huvudet och säger: "vad gör du då" Ja
menar vad tusan! Är inget heligt längre? Finns det ingen som helst integritet i det här huset? Nu har jag inget kvar! Alla mina skatter är upptäckta. Matte säger att hon inte ska röra något men jag känner henne. Det är en lömsk kärring så henne litar jag INTE på.

Nu orkar jag inte mer. Har ätit pasta med gräddsås och torrfoder. Är till min glädje lite gasig i magen...hehe....blir fint för matte och husse framför Tv:n.

Over and out från en Tyra vars privatliv har kränkts.

Matte igen: Denna dramatiska dam. Ska inte röra för mycket, men ölburkarna ska bort. Gillar inte att hon gnager på dom.

Ha en trevlig kväll!
//Susanne


Gubben vill meddela att han är förtörnad och uppriven!

Såhär gick det till: Under det stora ALTANBYGGET (ungefär i paritet med nybyggarnas resor västerut genom indianland, och deras etablering på olika platser därstädes) som gubben klarade mol alena blev törsten bitvis stor. Detta begav sig i herrens år 2006, också känd som året med den varmaste junimånaden i mannaminne (mannens minne som det hänsyftas till är mitt). Detta eländiga kroppsarbete tillsammans med en värme av bibliska proportioner förklarar dock endast delvis förekomsten av ölbuteljer under trallvirket.

Eftersom man inte sett mäktigare bygge sedan Noahs ark och Babels torn tyckte gubben att det var på sin plats att dokumentera detta genom en form av tidskapsel. Aluminium och glas rostar som bekant inte.
Således lät gubben ölförpackningarna falla på den plats han stod i hopp om att framtida arkeologer skulle finna njutning, spänning och fröjdsamhet därav. Om inget annat skulle de förhoppningsvis bli underhållna och få sig en munter stund.

Förankringen av ovan nämnda byggprojekt består, styvt räknat, av 2 ton betong och åtskilligt med metall (främst rostfritt) utöver förgängligt trävirke. Faktiskt räknar gubben med att man även återfinner ett fårskelett i delar (efter en bättre baluns med helgrillat lamm). Pricken över i´et skulle var just ölbuteljerna... Denna dröm har nu gått i kras. Gubben känner sig bedrövad... Vad månne arkeologerna tro och tänka nu? "jaha... några plintar och några benbitar... Grabbar, vi drar en snabrunk (framtida megagrogg) istället" och så blir ölen aldrig återupptäckt år 2457 efter den stora katastrofen (vilken inföll 2015 när Bush Jr jr blev vald som president och inaveln verkligen fick grepp om världen genom hin håles sändebud, och därmed accepterades idiotin som ett riktmärke för mänskligheten).

Jaja.... Lite personliga reflektioner behövde vara med idag... Har gått jour så min altruism har en svacka...

//

Gubben

Sunday, June 24, 2007

Purfärska bilder!




Jaha nu har jag fotat då.
Bilden på kycklingen som är född i morse :-) är lite suddig men va tusan.

Mamma höna ligger tillfälligt en liten låda. När gubben har jourat färdigt imorgon skall det bli andra lådor.

Hönan med kycklingarna är lika aggressiv som en gnu med pungen i kläm. Jädrar vad hon pickar till!

Tyra sitter utanför hönshuset på vakt ;-)
Najs väder blev det också.

Over and out från hönsfamiljen.

Nämen se goddag!

Efter ett mkt fint samarbete mellan Gubben, Tuppen Knut, Hönan Klara och Hönan Rut (som i övrigt stod för ruvandet) Kläcktes under natten/morgonen 10 st små svarthönskycklingar.
Två ägg kvar som nog också är på G.

De är så otroligt söta!!! Ska ta bild och lägga upp snarast.

Tyra inbillar sig nog att dessa är tandpetare med ludd.

Bra jobbat Gubbe! Inte illa.
Nu blir det lite rapporter från dessa också. Kul!

Må gott därute folket!

Saturday, June 23, 2007

Blåbären börjar mogna!


Idag är vi ägare till "valparna" i Blåbärskullen från Blue Aylas extra stolta!
Våra "små" har blivit "stora" och fyller ett år!
Hipp hipp hurra!

Grattis alla blåbär! Ingen nämnd och ingen glömd.

För att sammanfatta det hela: att äga en Cane Corso (läs Tyra) är att i stort sett invaderas av en hund med stort hjärta, humor, klipskhet (eh oftast), "en full i fan mentalitet", omhändertagande, storhetsvansinne ;-), ödmjukhet, kaxighet...ja detta är bara några av de egenskaper som en Cane Corso har. Har fått frågan flera gånger om Cane Corso verkligen är en första gångshund? Hmmm kan inte svara på det, men Tyra är en mkt speciell hund och jag tror att hon inte kunde passat oss bättre och vi henne. Kan man skriva så?

Nåväl...midsommarafton regnade bort men blev till sist trevlig. Knotten är ena jävla blodsugande as, mördarsniglar är många, men läggs i "dödsbassäng" efter att de plockats på olika ställen i trädgården där de smälter ner till en geggig massa som jag (Susanne) får tömma. Gubben som är en härdad läkare kaskadkräks friskt när han skall göra detta. Bromsjävlarna har kommit och likaså turister...vet i fan vilket som är värst här på Västkusten ;-)

Man märker även att det är sommar i Sverige då de olika tv programmen som påvisar detta markant har eller skall börja sändas. Trädgårdsprogram som får svenska folket att ruinera sig på växter som ändå snigelasen äter upp, hantverkarna gnuggar händerna av förtjusning när allas vår Ernst (som jag tidigare nämnt har en gulaktig ton...) bygger och murar och fixar så svenska folket slår hål i väggar, borrar sönder vattenrör, glatt kör in skruvmejslar i elledningar.
Summan av detta är alltså att de handgnuggande hantverkarna (som för övrigt har en jävla fin timpenning) är mer än nöjda.

"Morden i Midsomer" (min favvoserie) gör att man sitter inne vackra sommarkvällar.
Det svenska folket är fast i tvträsket även på sommaren, men vi slipper ju knotten inne i vardagsrummen.

Idag sken solen och det låg ett dimma av bakrus över Sverige. Aldrig har nog så många Treo/Alvedon o dy intagits med pissljummen öl och vodka för att bota darrandet och de sura uppstötningarna.

Men till sist vänner...njut som tusan. Det är ju sommar i Sverige! :-)

Må väl och gör världen en tjänst och döda en mördarsnigel.


Ps Bilden föreställer Tyra som liten snutta
(eh hoppas jag ;-) ) Ds

Wednesday, June 20, 2007

Sicken grym insats!!!


Ibland blir man förundrad, ja eller rättare sagt imponerad som tusan!

Låt mig berätta: Alma och jag var ute på verandan och lekte, jag gick in en kort sväng för att hämta lite vatten och frukt. När jag kommer ut står det en hund på vår tomt, ca 10 m från Alma som inte har sett den. Den förb.....hunden har varit inne på tomten en sväng tidigare i våras. En jakthund som tillhör någon gubbe (vem vet jag tyvärr ej) här i trakten.
Hur som helst, hunden ser allt annat än glad ut. Jag ryter åt den att gå härifrån och tar snabbt upp Alma. Den visar enbart mer tandkött och rör sig inte ur fläcken. Dessutom morrar den lite högre. Jäklar vad förbannad jag blev.
Hade jag inte haft Alma hade jag sopat till den med spaden.

Då kommer Tyra rusade ner från sin utsiktsplats på vårt "berg". Jäklar tänker jag, ska hon leka nu också, men icke!
Hon rammar hunden med en jädra fart. Den gnyr och flyger iväg ett par meter. Hon är helgalen!
Helt otroligt! Tyra som alltid, alltid är glad för folk och andra hundar. Hon jagar hunden ut ur tomten, bort mot grannens tomt, genom där och bort runt mot vårt garage. Väl där rammar hon den igen. Förföljer hunden som gnyr av skräck en bit ut på havrefältet!!!

Kvar står jag som har sprungit till andra sidan av verandan och ser Tyra försvinna. Ropar på henne ett par gånger och kan ni tänka er, hon stannar och kommer!

Hon har en grym ragg och skummar ur munnen. Hon ställer sig framför mig och spanar ilsket efter hunden som inte längre syns.

Efteråt var Tyra som en patrullerande gränspolis i Mexico. Hon gick runt tomten flera varv. Revirmarkerade åtskilliga gånger och kollade av.

Vad ska man säga? Det är helt otroligt så snabbt hon läste av situationen. Hon löste den utan särkilt mycket våld, hon kom när jag kallade och vaktade oss efteråt en bra stund.

Jag fick baske mig tårar i ögonen. Den här hunden som har varit så trotsig sista veckorna och förpubertal gjorde mig helt paff idag.

Banne mig att det här var det grymmaste jag har sett något djur göra överhuvudtaget. Är så stolt och imponerad av min hund så det finns inte. Älskar henne!!!

Nu ligger hon under bordet på verandan och sover. Ska åka och handla strax. Det blir mycket smaskens till Tyra kan jag säga.

Så nu är det slut med dagens inlägg och sammanfattningsvis kan man ju säga att hunden...ja det är faktiskt människans bästa vän. Man ska tänka på det när de har sina bus för sig.

Over and out från en mkt stolt matte!

Må väl!

Tuesday, June 19, 2007

Tack goa Stina!


Idag fick jag mitt pris på posten. Vann ju andra pris i Stinas tävling! :-)

Tack goa Stina! Det var så vackert inslaget och hjärtat med ditt handskrivna kort till fick mig att bli jätteglad!

Så underbart att få något annat på posten än räkningar och reklam! :-)

Titta vad fint det är!
Må så gott och tack än en gång Stina.

Monday, June 18, 2007

Som en svullen kobra!

Idag har det varit en dålig dag.
Man har ju sådana ibland. Det är min fasta övertygelse att man har dem endast för att veta när man har bra dagar.
Känner mig svullen (beror då delvis på graviditet) och retlig. Därav titeln på dagens inlägg.
Har svårt att sova på nätterna och känner mig som vilken gravid kvinna som helst, ja dvs ouppskattad, missförstånd, hungrig hela tiden och totalt hormonpepprad.
Gubben jobbar sent ikväll och kommer inte hem förrän runt halv elva tiden. Förhoppningsvis har jag lugnat mig så jag inte står innanför dörren och biter huvudet av honom.

Lillan är snorig som en mördarsnigel och hundjäkeln är döv som en 85 årig industriarbetare som kört valsmaskin i 57 år utan hörselkåpor.

Har precis gjort lite formbröd som skall in i ugnen om en stund. Dessa ska avnjutas med en god ost och lite marmelad. Helst hade jag velat äta ½ kg potatischips, halsat 12 starköl, klämt i mig 3 st 200 g chokladkakor och legat och pillat navelludd, men man får ju liksom kompromissa ibland vet ni.

Ja hursomhelst det är en väldigt fin kväll i alla fall och jag har en go gubbe och 3 underbara ongar och en liten goding i magen, hunden är ok och hönsen och tuppen är bra dom med. Men ibland måste man få vara lite gnällspik.

Men vet ni vad?! Jag har vunnit ett hjärta som Stina på bloggen "Hemma på landet" har gjort. Ja menar bara det kan ju rädda kvällen. Ska bli skitkul när det dyker upp med posten.

Nu ska jag kolla på Ernst och reta mig lite på hans gula hud och målade ögonbryn ;-)

Ha det gott folket!

Thursday, June 14, 2007

Hönsen och huset dom bor i!







Ja lite såhär ser det ut, hönsahemmet!

I den gigantiska lådan ser ni en svart sak... Det är ruvhönan som ligger och drönar på 12 ägg, dessa ska lysas ikväll och så får vi se om hon får lön för mödan!

De andra två är tuppen och tuppens konkubin (inte favoriten, för hon ruvar just nu).

Lite glest mellan planken, har rivit upp ett golv i inredningssyfte som ska bli nya väggar i hönshuset.

Ja, känn er fria att bläddra bakåt i historiken om ni är här för första gången! (Det får "stammisarna" förstås också göra, men jag skulle tro att ni redan varit där).

ittar man noga på fönstret ser man ju mig! En bonus liksom!

Tuesday, June 12, 2007

Jag vet inte jag...


Idag har jag funderat...funderat på vad jag egentligen tyckte om första programmet av "Sommartorpet".
Jag är lite kluven. Dels tycker jag det är kul att se hur hus och den här gången en lada, kan renoveras och förvandlas. Dels är jag smått lättirriterad på Ernst. Får man stryk nu?

Får väl skylla på värmen ;-) Har för mig att de i någon av de första omgångarna var med en tjej. Hon tyckte jag var bra. Trots min irritation (förmodligen tillfälliga ;-) ) så kommer jag följa"Sommartorpet" i sommar så gott jag kan. Man är ju liksom lite nyfiken på slutresultatet.

Idag har Anders klätt om den gamla soffan som vi köpte (omnämnd i en tidigare blogg av hundjäveln). Blev riktigt snyggt!

På tal om hundjäveln. Hon badar!!! Den tidigare vattenskräcken som jag försökte bota genom att kärleksfullt putta ner det lilla goa aset i vattnet från bryggan har försvunnit! Gött! Så varje kväll blir det kvällsdopp i värmen.

Idag har också hajkäften fått ett märgben a la glace. Ett fruset märgben. Var jäkligt uppskattat.
Hon har gnagt på det nu i 2 timmar och 38 minuter. Rekord för att vara henne.

Har hört att det är sämre väder på G. Tar gärna en liten paus med regn, men sen vill jag ha sommar och sol igen! Tids nog sitter man är och fryser röven av sig.

På tal om röv. Numera ligger en av hönorna på ägg och ruvar sedan 10 dagar. Har vi tur kommer det kycklingar om ca 10 - 12 dagar. Den andra hönan värper dock inget. Man kan undra om hon har täppt igen röven i ren protest.

På begäran av min självgode make så lägger vi in ett kort på hans omklädda soffa. Vi kommer inte måla den då vi tycker den är så fin i det skick som den har.

Nu säger jag som barn säger, nu har jag inget mer att skriva om.

Hälsningar från Sveriges vackra framsida ;-)

//Susanne

Ps Jag klagade på gubben sätt att fota men han anser det vara helt korrekt ;-) Ds

Pss Gubben: Ernst suger. Något är gruvligt fel med honom, det finns ingen chans att en jordmänniska uppför sig så. Ge mig en råbuse vilken dag som helst, men skona mig från Ernst. Det kryper längs ryggen. Vilken fasa att se honom i vardagsrummet orerande om sköna känslor och färger och harmoniska linjer, ännu värre att se den själgoda faen sitta och dricka te på min veranda medan han göttar sig i sitt eget ego.
Dss

Monday, June 11, 2007

Vi är inte döda! Det bara verkar så!

Ja... Vi lever, hela flocken, men bara nätt och jämt. Värmen....

Inget händer, men ändå har vi ingen tid över....

Planerar kök och golv, bakar för de yngres skolavslutningar.

Det är varmt.

Drick vatten.


Ha det så gott det går i värmen

Monday, June 04, 2007

Bitchen är tillbaka vid tangenterna!
















Idag har matte och husse enats om att ha gemensamma fiender. Det har dom alltid haft, fast idag uttalade dom det.

Kirskål och mördarsniglar.

Husse springer frenetiskt omkring och viftar med en trådförsedd apparat, den första hade sladd och lät liksom "flttflttflttflttflttflttflttflttfltt" på ett ganska lågtmält vis.

Den nya gubben har låter "BbbbwwwoaAAAAAAAAAAAAAAAARrrrrrrrrAAAAAAArrrrrr" och den suger! Jag får springa som f...n hela tiden. Och så skvätter det grönsaker och växtsaft kring gubben!

För att göra livet etter värre har kärringen lagt sig till med en ännu sämre sida! ALLT jag gör är fel, jag menar ALLT! Får man lust att krafsa upp lite växter (ja, jag tycker ju att dom är fula) så får hon raptus! Om jag tuggar på pinne No 31 för dagen och, på ett estetiskt vis, delar ut träflis över trädgårdens 3000 kvadrat, ja då jävlar får hon rabies! För att inte tala om alla dessa humörsvängningar när jag lite nonchalant glider iväg i den riktning jag önskar samtidigt som jag fullständigt har fått vaxproppar i bägge öronen.

Sedan har dom båda fått spel på dessa eländiga mördarsniglar, springer och plockar och svär hela tiden. Ja, ni kan ju fatta hur mycket tålamod dom har med att få en kall nos på insidan av låret just då... Anfäkta och anamma! låter det om dom! Men än har dom inte stoppat dom i näsan, så jag tycker dom är lite halvhjärtade.
Katten å sin sida har utvecklat en strategi som är riktigt juste. Han lägger sig och tvärar in kroppen mot sniglarna. Jag vet inte riktigt om dom dör, men han får en juste bena i pälsen iaf.

Dessutom tycker dessa rubbade individer att värme och torka är perfekt! Dom hävdar att det beror på att snigelasen mår pyton då, men jag vet bättre... Dom vill döda mig med värmeslag! För, allvarligt, vem kan göra annat än att ligga och flämta mitt i solen? (Husse skulle iofs hävda att man kan masa sig till skuggan, men han har ju noll koll. Är det varmt rör man sig INTE).

Dom har köpt en gammal soffa! Halllååååå?!? Varför köpa en 120 år gammal soffa i trä när man kan få en prima (och tuggvänlig) plastsoffa (plast har, som ni alla vet, ett helt perfekt tuggmotstånd) för ett par hundringar? Nöjda som tuppen på ryggen på hönan är dom också!

På tal om de där fjäderkräna... Jag får numera inte ens titta på dom... Bara för att jag tycker det är coolt att tracka hönsen lite med att springa fram och tillbaka (med vilt uppspärrade ögon) utanför stängslet! Dessutom får jag inte lov att rota i godsaker i komposthögen längre. Jag menar... där ligger ju himmelriket! Jag som trodde att hästskit var bland det bästa, men allvarligt: hur gott luktar inte hönsskit!?

Ja, så det var det för idag. Skönt att kunna lufta sina känslor ibland, mina hormoner lever ju lite rövare med mig just nu och mina flockmedlemmar har noll empati med mig.

Ha det hott, och prova en hönsabajj vid tillfälle!

PS

Det var husse som loggade in mig idag

DS