Monday, April 23, 2007

Det ska f-n vara hund på det här stället


I och för sig så visste jag det. Att matte och husse inte är sådär riktigt ok i huvudet, men igår fick jag verkligen veta det. Matte springer runt och säger att allt måste vara rent innan resan. Hon springer runt med resväskor och kläder och verkar skitkonstig.

Husse har någon sorts ny relation. Det är en maskin som är röd och låter ganska hemskt. Han håller i den och så gör maskinen så att träden faller ner. Det faller stora och små till höger och vänster. Husse är förövrigt helt galen i trädgården. Han springer runt och rensar och planterar så det sprutar jord till höger och vänster.

Jag är ute hela dagarna och får mat och så men...igår hände det. Måste få prata om det här med någon. Det är nämligen så att husse och matte försöker DÖDA mig!!! Det är säkert!
Ja menar hallå! En bit upp på våran tomt stor ett STORT träd. Tydligen så är en del grenar döda där enligt husse och matte och de ska tas bort.
Vi håller på och eldar massa pinnar och stora grenar(jävligt onödigt tycker jag då man kan gnaga och käka upp dom) Jag springer runt och är lycklig med en pinne som är så perfekt att man borde spara den till ålderdomen och regniga dagar.

Husse har sågat färdigt och håller på med något konstigt. Han ropar till matte akta er nu.
Han rycker och puttar på en stor gren. Intressant tycker jag och springer närmare. Då ropar matte att jag ska komma och jag travar glatt mot henne.
Det är då det händer: husser försöker slänga grenen som väger minst 239 kg på mig och matte försöker liksom lura mig att inte vara uppmärksam.
Blev så rädd så jag kissade en stråle på 43,5 cm och sprang iväg. Då skrattar husse och matte.
Fruktansvärt!
"Men lilla Tyra säger matte, den grenen var ju 10 meter ifrån dig gumman" Jäkla kärring! Matar en med en hand och knivhugger en med den andra.

Fick väldigt fin middag på kvällen kan jag tillägga, men vill bara ni ska veta att om jag hittas under ett stort träd eller en gren, så inte f-n är det jag som gnagt ner det!

Nu blir det nog en paus på bloggandet. Matte är inte hemma på ett tag och kan logga in mig. Dom ska ju utomlands. Jag ska vara hemma med gammelhusse och gammelmatte och kattjäveln och vakta huset. Skönt! Slipper oroa mig för ev. mordförsök på ett tag.
Har tvingat katten äta maten före mig idag om den ev. skulle vara förgiftad.
Blir det kris packar jag en väska och åker hem till nån som vill ta emot mig.

Ps eg tror jag inte dom försöker döda mig, men det är trevligt att vara lite dramaqueen ibland ds

Wednesday, April 18, 2007

Oxöra - en delikat nyhet!




Idag har vi varit och handlat samt lilla Alma har varit hos tandläkaren på information.
Matte passade då på att få parkeringsböter. Matte mumlade något om jävla faschistsamhälle.
Mmmm...
Jag fick en påse med godsaker från Huveröd. Vägde idag nästan 35 kg. Matte tycker jag är en klen liten jävel. Hon ska passa sig så jag inte skiter i hennes säng.

Väl hemma fick jag springa lös. Det var underbart! Kände mig som en drogad iller bland 200 nykläckta kycklingar. Matte tog lite kort, men de blev inte så bra. Tror att matte e lite dum i huvuet i bland och inte fattar att man ska ta när jag är med i bild.

Jag träffade Ann-Marie och hennes två barn på torget. Henne gillar jag! Hon är pussvänlig.

Nu orkar jag inte skriva mer för nu ska jag ligga på altanen och äta oxöra och sola.

Bye bye!

Wednesday, April 11, 2007

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne


Hej vänner!
Längesedan man skrev...som vanligt.
Här bara är vi. Har ingen som helst lust med träning och dy. Tyra är med ute om dagarna och härjar i trädgården. Vi tar promenader och tar dagarna som dom kommer. Har tänkt igenom mkt det här med att ha hund.
Det har liksom blivit så med tanke på allt som varit med Tyra. Som du är nu kommer jag ligga lågt med kurser och annat när det gäller Tyra. Vi kör på i vårt spår om man säger så.
Ute och socialiserar oss med folk och djur, får besök av släkt och vänner i hemmet.
Tyra har helt enkelt inte gått i pension men vi "vilar".
Känner mig fruktansvärt "oredig" när jag läser de andra Blåbärens bloggar och tycker att vi verkar vara jävligt passiva.

Ja ja...Tyra mår i alla fall kanon. Även om hon just nu är hjärndöd ;-)

Ibland blir hon lite trebent, men jag har bestämt mig för att låta det vara så länge. Det är bara mkt korta stunder och hon verkar inte alls störas av det. Det kunde ju bli så ett tag sa veterinären.
Nåväl... sköt om er och njut av solen.

Monday, April 02, 2007

Ingen ustllningshund men dock en flughund


Kände att det var väldigt längesedan jag skrev något. Fy mig!
Här hemma rullar det på som tåget. Hunden är pigg och glad och är i stort sett ute hela dagarna.
Hon väger just nu 34,5 kg. Hon tappade en hel del under vilan men nu ska hon i form igen.
Blir 2 längre promenader varje dag varav en är i skogen om tillfälle ges.
Hon rör sig riktigt bra. Dock en liten störning i höger bak, men den får man nog räkna med alltid kommer finnas där.

Läser era andra bloggor och är så imponerad av utställningssyskonen ja för all del alla syskonen!

Tyra är dock för att citera vår veterinär: "20 % i kroppen men 100 % i huvudet" Är inte helt klar på hur jag skall ta en sådan kommentar ;-)

Hur som helst Tyra dödar flugor! :-) Pga av att jag ibland är lite knäpp i huvudet och Tyra är snabb på att lära sig har jag lärt henne hugga flugor. Något som hon i och för sig gjorde innan med glädje, men nu på kommando. Samt att när jag frågar var är flugan, så flyger hon upp och börjar skälla. När man sedan pekar på flugan försöker hon hugga den!
Undrar om man får extra poäng för sådant?
Just nu slaggar damen efter mycket frisk luft och en portion kvällsmat.

Sköt om er folket!